Wat vooraf ging

Het was eind december 2004.
Ik had al een hele tijd last van dat ik erg zweette en erg moe was. Dus ik maakte een afspraak bij de huisarts en die testte mijn suiker. Het bleek dat mijn suiker al een hele tijd te hoog was en daardoor was ik vaak moe en daardoor zweette ik ook erg. Ik kreeg hiervoor medicijnen en daarna ging het aardig goed met de suiker. Ik had het allemaal onder controle.

Oktober 2005.
Ik kreeg een oproep voor een griepprik. Deze krijg je namelijk altijd als je bijv. suiker hebt. Je valt dan namelijk onder een risicogroep.

Vrijdag 28 oktober 2005.
Vandaag was het dan zover. Na mijn werk ben ik samen met Vera naar de groepspraktijk waar meerdere huisartsen zijn gevestigd, gegaan. Het viel me op dat het om een soort lopende bandwerk ging. Je liep namelijk in een lange rij langs de assistentes. De plek op je arm werd niet ontsmet. Ik liet de prik in de linkerarm zetten. Later op de avond kreeg ik al pijn aan mijn arm, maar Vera zei: “Dat is vaak zo”. Zij voelde de prik namelijk ook wel.