September 2012

Zaterdag 1 september 2012
Het is weer weekend. De weekend-zaalarts was wel even langs geweest om te controleren of het goed ging. Maar voor de rest heb ik maar weinig artsen en verpleging voorbij zien komen. Daaraan kan je merken dat het weekend is, anders is het altijd druk op de gang. Omdat mijn infuus weer gesneuveld was, kwam de hoofdverpleegster een nieuw  infuus prikken.  De verpleegster werkt normaal in Nieuwegein en zij kent de hele situatie. We hadden een tijdje zitten praten en dat deed me best wel even goed.
Het Ouderijn is wel een oud ziekenhuis en ze hebben hier een ander beleid dan in Nieuwegein. Dit vond ik in de eerste instantie wel apart, want je zou toch zeggen dat het allemaal hetzelfde beleid zou zijn. Maar de verpleging en de catering zijn net zo goed als in Nieuwegein. Men heeft hier wel wat meer tijd voor de patiënten en dat komt waarschijnlijk doordat er in Nieuwegein meer patiënten op de afdeling liggen.

Zondag 2 september 2012
Vannacht redelijk geslapen, maar terwijl men de antibiotica wilde geven was het infuus weer gesneuveld. De zaalarts heeft weer een nieuw infuus ingebracht en gekeken naar mijn arm. De verpleegster haalde het verband eraf en op verschillende plekken ging het bloeden. Was op zich een goed teken, want dan is er op die plekken een goede doorbloeding. De verpleegster gaf wel aan dat de  wonden meer vochtiger waren dan de dag ervoor. Men moest het vandaag goed in de gaten houden.

Maandag 3 september 2012
De arts was weer langs geweest en hij wilde nog een tijdje doorgaan met de antibiotica. Ook wilde hij streven dat ik vrijdag naar huis mocht. Maar dan moest wel de thuiszorg geregeld zijn, zodat zij de wond konden verzorgen. Dinsdag zou er ook weer bloed geprikt worden om te kijken of de infectiewaardes weer gedaald waren.

Dinsdag 4 september 2012
Vannacht heb ik erg vast geslapen volgens de nachtdienst. Ze hoorden me op de gang bomen zagen. Maar om 6 uur was ik wel weer wakker, want toen kreeg ik de eerste antibioticagift. Daarna moest ik de wond spoelen en volgens mij was de wond een heel stuk rustiger geworden en de rode plekken waren ook niet zo vurig meer. Dus het gaat de goede kant op. Daarna moest ik wachten tot men mijn bloed kwamen prikken. Was erg benieuwd wat de waardes nu weer zouden zijn en twee uur later kreeg ik van de zaalarts te horen dat de waardes gedaald waren. Hij bekeek ook meteen mijn arm en gaf aan dat de wond langer in de openlucht moest zijn, want dan kon de wond beter drogen. Daarbij gaf hij ook aan dat ik vrijdag toch nog niet naar huis mocht , want men wilde eerst kijken of de tabletten zouden aanslaan. Donderdag zou ik namelijk van het infuus af gaan en overstappen op tabletten. Je kan beter iets langer in het ziekenhuis blijven dan te vroeg naar huis moeten gaan. Vanavond was het alweer zover, de voet waar het infuus zat, begon rood te worden  en later was hij inderdaad gesneuveld. Dus de hoofdverpleegster had weer een andere ingebracht, maar gelukkig niet in mijn voet, maar in mijn hand. Dit was veel prettiger.

Woensdag 5 september 2012
Vannacht redelijk geslapen. Wel een keer wakker geweest, omdat de wond erg had gelekt, maar de wond zag er op zich wel goed uit. Vandaag zou ik te horen krijgen of ik morgen tabletten zou krijgen, maar men wil toch nog even doorgaan met het infuus. Het besmettingsbeleid werd wel veranderd. Eerst moest ik als eerste douchen en daarna zou de douche ontsmet worden, maar nu moest ik om 09.00 uur douchen en daarna werd de douche meteen ontsmet.  Het is wel raar dat het beleid nog steeds van kracht was, want de infectiewaarden waren erg gedaald.
Ook vandaag is de dermatoloog wondverpleegkunde langs geweest. Ze komt morgen terug met de dermatoloog om dan te kijken wat voor wondbeleid ze willen gaan toepassen. Wel was er besloten dat ik een ander verband kreeg en dat werd Mepilex. Deze plakt niet vast op de wond en het andere verband wel. En ja hoor bij de laatste antibioticagift komt bij de infuusnaald een dikke bult op. Dit betekende dat het infuus gesneuveld was, maar gelukkig zat de gift bijna in. Maar weer moest de hoofdverpleegkunde langs komen. Deze kwam rond 05.30 uur. Ik vroeg haar wat dit kon zijn dat steeds het infuus sneuveld. Ze gaf aan dat mijn aderen een beetje geïrriteerd zijn en dat mijn lichaam de infuus niet meer accepteert. Het gaat een dag goed en dan stoot mijn lichaam de infuus af.

Donderdag 6 september 2012
Men heeft besloten om het infuus los te koppelen en met tabletten te gaan beginnen en als die goed aanslaan mag ik waarschijnlijk maandag naar huis. Ik ben dan alweer twee weken opgenomen geweest. Dat is weer te lang. Wat is het toch fijn dat het infuus eruit is, je kan dan gewoon lopen zonder die looppaal. De dermatoloog was ook weer langs geweest en het wordt steeds rustiger. De Mepilex neemt  redelijk veel vocht op  en met dit beleid gaan ze verder.

Vrijdag 7 september 2012
De internist kwam vandaag ook weer langs want de suiker was nog steeds iets te hoog en met name in de avond. Ik heb een boekje gekregen om daar de waardes in te vullen en deze moet ik bij de volgende  afspraak mee brengen. Mijn arts en de zaalarts kwamen ook al even langs en gaven aan dat ik zondag al naar huis mag. Maar dan moest de thuiszorg  geregeld zijn! Vanaf donderdag werd weer een nieuw wondverzorgingsbeleid gemaakt. Dus het was even afwachten hoe het verder ging.

Zaterdag 8 september 2012
Ook vandaag ging het redelijk goed. Alleen de suiker is nog steeds te hoog. Ik kreeg van de verpleegster te horen dat ik de insuline weer moest verhogen met 2. De pijn aan mijn arm is wel weer iets heftiger en dan met name in mijn triceps en mijn elleboog. De weekend-zaalarts was nog even langs geweest en die gaf aan dat alle afspraken geregeld waren en het recept voor het verband enz. lagen ook klaar.

Zondag 9 september 2012
Gelukkig mocht ik vandaag om 12.00 uur weer naar huis.