2011

Donderdag 18 augustus 2011
De vakantie was weer voorbij en ik was net 2 dagen aan het werk. Op een gegeven moment zei een collega van mij: “wat heb jij op je hand?” Er zat een rode plek op mijn handrug, maar ik voelde er niets van. Dus ik zei, ik weet niet wat het is. Even later werd het nog roder en er kwam een blaartje er op. Toen begon ik me wel een beetje zorgen te maken. Dus ik bellen naar het ziekenhuis en ik werd doorgezet naar de Poli heelkunde. Ik kreeg een assistente aan de telefoon en die kende mij nog van de eerste keer. Ze ging meteen aan de chirurg vragen wat ik het beste kon doen. Tien minuten later kreeg ik een telefoontje van haar en ik moest de huisarts bellen om te vragen of hij een verwijzing wilde maken voor de Eerste Hulp. Ik belde de huisarts, maar deze wilde mij eerst nog even zien. Hij heeft meteen de Eerste Hulp gebeld en aangegeven dat ik er meteen aan kwam. Eenmaal bij de Eerste Hulp werd er bloed afgenomen. De rode plek op mijn hand werd steeds groter en mijn hand werd dikker. De dienstdoende arts haalde de chirurg erbij en die gaf aan dat het geopereerd moest worden en er moest ook meteen gestart worden met antibiotica. Een paar uur later lag ik al op de operatietafel.

Donderdag 25 augustus 2011
De wond zag er goed uit en de pijn was een stuk minder. Vandaag mocht ik weer naar huis en de chirurg gaf mij nog voor een aantal dagen antibiotica mee.

Woensdag 7 september 2011
Het ging weer redelijk goed. Ik had met mijn werk afgesproken dat ik vanaf thuis weer een aantal uurtjes ging werken. Maar  s avonds rond een uur of half 8 tijdens de koffie begon het rond om de wond weer rood te worden en ik kreeg allemaal kleine blaasjes. Ik belde het ziekenhuis op en ik moest gelijk weer komen op de Eerste Hulp. Het bleek erg druk te zijn en ik werd pas na een uur geholpen. Ik werd weer opgenomen ter observatie i.v.m. opnieuw twee pijnlijke erythemateuze excoriaties op de linker schouder (dorsaal + ventraal), zonder duidelijke oorzaak. De laesies bevinden zich ter plaatse van het litteken van een eerdere weefselresectie in verband met fasciitis necroticans. Er werd gestart met intraveneuze antibiotica. Tijdens opname was sprake van een zeer geringe, maar niet verontrustende toename van de laesies op de schouder. Zowel internist als dermatoloog konden geen specifieke diagnose stellen.

Vrijdag 16 september 2011
Vandaag mocht ik weer naar huis. De antibiotica was goed aangeslagen en alles zag er rustig uit. Het was wel weer een rumoerig weekje geweest. Zelfs in de nacht kwamen de artsen even langs om de wonden te controleren. Ik werd ontslagen en mede op advies van de dermatoloog werd ik doorverwezen naar de polikliniek Dermatologie van het UMC Utrecht voor verdere diagnostiek.

Maandag 3 oktober 2011
De hand was weer dik en rood en de wond was licht ontstoken. Ik ging bij de huisarts langs voor een verwijsbrief voor een second opinion. Ik liet haar mijn hand zien en zij vertrouwde het niet. Dus ik kon meteen even langs de EHBO in het UMC. Daar aangekomen werd meteen bloed afgenomen en ik kreeg meteen weer antibiotica voorgeschreven, maar deze keer in tabletvorm. De arts vond het niet nodig om mij op te nemen en ik moest de dag erop terug-komen.

Dinsdag 4 oktober 2011
Vandaag op controle geweest en volgens de arts in het UMC zag de wond er goed uit en als er binnen 2 dagen geen verbetering in de wond was dan moest ik contact opnemen met de chirurg in het Antonius ziekenhuis. Dus ik kon weer vertrekken. Onderweg naar huis belde ik met het Antonius ziekenhuis. Ik legde uit wat er aan de hand was en dat ik een afspraak wilde maken. De assistente gaf aan dat de chirurg mij meteen wilde zien, want hij wilde geen risico nemen. Dus ik kwam op de EHBO en de chirurg zei dat hij de antibiotica via het infuus verder wilde doorzetten. Ik werd dus weer opgenomen. Er was geen plek in Nieuwegein en daarom werd ik met de ambulance naar het Oudenrijn Ziekenhuis in Utrecht gebracht.

Woensdag 5 oktober 2011
Vanochtend was Vera op bezoek geweest en later kwam de arts ook even langs. Ik voelde me best wel goed. Maar later op de middag zat ik wat te lezen en toen werd het steeds zwart voor mijn ogen en mijn hand werd erg dik en roder. Ik verging van de pijn. De arts was erbij geroepen en even later kwam de chirurg er ook bij. Die besloot dat ik met spoed geopereerd moest worden, maar dat moest wel in Nieuwegein gebeuren. Ik werd gereed gemaakt en werd weer met de ambulance naar Nieuwegein gebracht. Hier stond de chirurg al op ons te wachten. Ik werd meteen naar de operatiekamer gebracht en 2 uur later werd ik naar de afdeling gebracht. Na 7 dagen mocht ik weer naar huis.

Vrijdag 14 oktober 2011
Het was weer zover vandaag. Stond onder de douche en zag ineens dat het water erg rood was. Dus ik keek naar mijn had en de wond was weer open. Ik ging onder de douche vandaan en ging de wond goed verbinden. Maar het bleef bloeden. Dus ik maar weer naar het ziekenhuis om de wond te laten zien. Ik dacht ik ga wel met de bus, maar onderweg naar de bushalte liep het bloed langs het verband. Dus ik de overbuurman bellen en die heeft mij naar het ziekenhuis gebracht. De buurvrouw had mij een theedoek gegeven. De theedoek was helemaal rood toen ik in het ziekenhuis aankwam. Achteraf bleek dat er een ader was gesprongen. De arts heeft deze gehecht en ik kon weer naar huis.  s Avonds zaten Vera en ik op de bank televisie te kijken en ik zag dat het verband weer rood werd. Dus ik weer bellen met de EHBO en ik moest weer terug komen. Nu bleek dat er nog een bloedvat was gesprongen. Deze werd ook gehecht en er werd gekeken of ik niet teveel bloed had verloren. Dat was gelukkig niet het geval. Ondertussen had ik een onderzoek gehad in het UMC bij de afdeling Interne Ziekten. Uit het  onderzoek is vast komen te staan, zoals men al eerder dacht, dat ik een auto-immuunziekte heb. Op dat moment had ik ook bloedarmoede. Over twee maanden moet ik terugkomen voor weer een bloedonderzoek.

Woensdag 16 november 2011
Vanmiddag ben ik weer naar de EHBO geweest. Mijn hand was weer dik en rood en het deed erg zeer in de pees naar mijn wijsvinger. De chirurg werd erbij gehaald en hij wilde dat ik weer aan de antibiotica ging. Maar er moest wel eerst met de microbioloog overlegd worden welke antibiotica ik moest krijgen. Ik werd dus weer opgenomen.

Donderdag 17 november 2011
Het lijkt erop dat de antibiotica zijn werk goed doet. De roodheid was alweer aardig weggetrokken. Alleen de pijn was er nog wel. Vandaag nog 2 keer de antibiotica gekregen en toen sneuvelde het infuus. Rond 15.00 uur kwam de zaalarts langs en die kwam vertellen dat de antibiotica gestopt werd en dat het allemaal goed uitzag, dus wat haar betrof mocht ik wel naar huis. Dit was goed nieuws, want ik was het alweer zat. Over twee weken moet ik weer op controle komen.

Dinsdag 5 december 2011
vandaag weer op controle geweest bij de chirurg. Mijn hand ziet er goed uit en we hebben afgesproken dat ik niet meer op controle hoef te komen. Alleen als ik iets niet vertrouw moet ik er niet mee blijven lopen, maar meteen contact opnemen met de Eerste Hulp.

Maandag 12 december 2011
Afgelopen zaterdag heb ik een spatje frituurvet op mijn hand gekregen. Het was  een klein rood plekje. Maar vandaag werd het plekje groter en roder. Daarna werd het een wondje. Dus ik weer meteen naar de EHBO, hier werd weer meteen bloed afgenomen en na een dik uur kreeg  ik te horen dat ik niet hoefde te blijven maar ik kreeg wel weer een antibioticakuurtje in capsules. Volgens de arts reageer ik erg heftig op een ontsteking, maar in de meeste keren ga het ook snel weer over met een kuurtje. De afspraak is nog steeds als ik het niet vertrouw moet ik meteen langskomen.