Ağustos 2012

Cuma 10 augustus 2012
Vanochtend op mijn werk zag een collega dat er weer bloed op het verband zat. Dus ik snel kijken wat er aan de hand was. Bleek dat er weer een open plekje op mijn arm zat. Ik dacht goed in de gaten houden. Maar ongeveer een uur later was de wond weer groter. Het was voor mij weer duidelijk. Ik kon weer bellen naar de EHBO. Daar kreeg ik te horen dat het erg druk was en dat ik de poli maar moest bellen. Dit is nu al de tweede keer dat ik niet bij de EHBO terecht kon. Dus ik bel met de poli en ik kon om half twee terecht op het nabehandelingsspreekuur. Ik kwam daar en de arts vond het toch verstandiger om de chirurg erbij te halen. De plek was ondertussen weer groter geworden. De chirurg gaf aan dat er weer gestart moest worden met een antibioticakuur. Beni almadı, bu yüzden on gün için bir çare var. Ama İlkyardım de beni ertesi sabah bilgilendirmek zorunda. Doktor onbir buçukta oradan gitmek için gerekli olduğunu söyledi, bunun ötesinde sadece transferi çünkü.

Cumartesi 11 augustus 2012
Yarım 11 ve Acil odasında oturup. İlk doktor muayene etti. Görünüşe göre, dirsek altında büyük bir blister da var. Bu kendimi göremedim. O cerrah ile istişare içinde gitti. On beş dakika sonra, doktor cerrah ile geri geliyor. diyor ilk şey: "Hey tanıdık bir yüz". O benim kol baktı ve tekrar kayıt olacağını belirtti. O üretmek gitti. Bu arada, hemşire kan alıyordu. Bu kan yedi tüpler oldu. Aynı zamanda hemen damla tanıtıldı fakat. Even later kwam de arts vertellen dat ik opgenomen ging worden en dat ik meteen de eerste antibiotica op de EHBO zou krijgen. Even later kwam een verpleegster van H3 mij ophalen. Dus toen lag ik weer op de bekende afdeling. Ik kwam te liggen op een kamer voor twee personen. Wel lekker rustig. Rond 22.00 uur stonden er twee artsen aan mijn bed. Ze willen even naar mijn arm kijken. Ze vonden nu wel dat het er een stuk rustiger uitzag, maar ze maakten zich wel zorgen om twee plekjes. Uiteindelijk wilden ze wachten tot de volgende ochtend.

Pazar 12 augustus 2012
Afgelopen nacht heel vast geslapen. Ik had zelfs niet gemerkt dat ze controles bij mij hadden gedaan. De rode plekken waren wel iets vuriger geworden, maar gelukkig niet verder uitgebreid. De blaren waren nu allemaal kapot en het vocht was eruit gelopen. ‘s Middags was de zaalarts geweest en gaf aan dat het er allemaal goed uit zag en dat de antibiotica goed aansloeg. Hij gaf aan dat ik de volgende ochtend wel weer naar huis mocht en dat ik dan met tabletten verder de kuur af moest maken. De verpleegster en ik keken elkaar aan, zo van wat is dit nu weer. Maar het was nog geen morgen en de volgende dag zou de vaste zaalarts komen en die is de eindverantwoordelijke. Ik had namelijk nog steeds last van een brandend gevoel in mijn elleboog. De verpleegster gaf aan dat als ik veel pijn had dat ik om een pijnstiller moest vragen. Dat heb ik één keer gedaan, want ik wilde zo weinig mogelijk van die zooi slikken. Voor de rest heb ik veel geslapen.

Pazartesi 13 augustus 2012
Ook deze nacht had ik goed geslapen, alleen wat kort, maar wel vast. De wonden hadden wel weer gebloed en het deed best zeer. De ene keer is het gevoel dat mijn arm in brand staat en de andere keer zijn het hevige pijnscheuten. De zaalarts kwam laat in de ochtend langs en gaf aan dat ik nog niet naar huis mocht. Daarbij wilde ze eerst nog met mijn arts overleggen en die was deze dag pas weer begonnen na een vakantie. Later kwam ze weer langs en ze had hem gesproken. Hij was aan het werk in het Ouderijn in Utrecht en hij zou proberen om na zijn dienst nog langs te komen. En totdat hij langs was geweest moesten ze doorgaan met de antibiotica. Tegen een uur of 6 kwam ze weer langs om door te geven dat het hem niet ging lukken om langs te komen, maar hij zou de volgende dag zeker langskomen. Later op de avond zag ik dat het weer ging bloeden en nu bleek dat de donkere huid aan het los gaan was en daaronder kwam het bloed uit. Maar men wilde er niets aan doen, alleen maar steeds controleren.

Salı 14 augustus 2012
Gelukkig begon de antibiotica aan te slaan en de vurigheid begon af te nemen. Maar daartegen was er nog niets veranderd aan de pijn. De zaalarts kwam even langs om te vragen hoe het ging en ze gaf aan dat ze op het moment ook niets kon doen en ook moest wachten op mijn vaste arts. En ja hoor, later in de middag was het weer zover, infuus gesneuveld. Eerst probeerde een verpleegster het infuus in te brengen, maar dit lukte haar niet. Daarna heeft ze de zaalarts erbij gehaald en die heeft ook nog 2x geprobeerd en haar lukte het ook niet. Toen gaf ze aan om het maar in mijn voet te proberen en dit lukt wel meteen. Maar wat doet dat zeer pfff. Het lopen ging ook moeizaam met zo’n infuus in je voet. Later in de middag kwam mijn arts langs en die gaf aan dat ik nog niet naar huis mag, pas als de elleboog rustig was. Daarnaast is er een heel stuk huid weg. Hij gaf aan dat het net te klein was voor een huidtransplantatie en daarnaast zou mijn lichaam het toch afstoten. Het vette gaas moest er nu wel af, maar het absorberende verband moest er wel op. De arts zou de volgende dag of anders de dag daarna weer lang te komen.

Çarşamba 15 augustus 2012
Deze nacht weinig geslapen. Dit kwam door de pijn van het infuus in mijn voet. Daarnaast deed mijn arm ook erg zeer. Ik kon vandaag mijn arm ook niet plat op de tafel leggen, want dat doet zo zeer. Volgens de zaalarts heeft dit te maken met de zenuwbeschadiging. Waar de donkere plek heeft gezeten zat een gele gloed over. Nu moest dat weer in de gaten gehouden worden. Deze dag had ik ook niet zo’n beste dag, zit een beetje aan me tax. Dit komt ook wel door de pijn en elke keer moest ik aanhoren van wanneer houd het eens voor je op, dit duurt wel heel lang enz. tja het duurt zeker lang en nee ze hebben nog steeds niets gevonden om het te genezen. Nee, ook de artsen staan voor een raadsel. Ik probeer altijd wel positief te zijn maar dat lukt me ook niet altijd en dan wil ik de handdoek in de ring gooien. Maar gelukkig kom ik er ook wel weer snel uit en denk bij mezelf, ik heb mijn arm nog en kan er bijna nog alles mee doen. Het had ook anders kunnen lopen. Volgens de zaalarts zou mijn arts vandaag langskomen, maar die is helaas niet langs geweest. En weer is het infuus gesneuveld, maar het infuus werd gelukkig weer in mijn arm ingebracht. Wat was dat een fijn gevoel dat het infuus uit mijn voet ging. Het was 02.00 uur en ik lag nog steeds wakker. De verpleegster gaf aan dat ik maar een inslaper moet nemen, zodat ik toch wat slaap. Dat had ik toen maar ingenomen.

Perşembe 16 augustus 2012
Ik was vandaag alweer om 06.00 uur wakker en had best wel lekker geslapen. Het leek erop dat de pijn was afgenomen en de roodheid leek ook weer iets verminderd. De zaalarts vond dat we nog even met de antibiotica door moesten gaan.

Cuma 17 augustus 2012
Vandaag ging het redelijk goed en ook de arts was langs geweest. Hij gaf aan dat ik de volgende dag naar huis mocht, ama o sabah beni istiyor 10.00 saatlik infüzyon yoluyla başka antibiyotik var. O bir şey olsaydı gelecekte denemek olduğunu söyledi, Pazartesi veya Çarşamba günü kliniğe randevu ve sevgili yapmak için. Ben infüzyon için bir şey alabilir sordum, Her çekimde çünkü bazı infüzyon var ve bu bence benim damarlar için gerçekten iyi değil. O bazı olduğunu gösterdi, ama onlar bana yapmayın, Hava bir operasyon olacağını ve bir bilir asla çünkü onlar benimle tekrar bir araya zaman. Dolayısıyla, sadece gitmek.

Cuma 24 augustus 2012
Yine oldu, Ben sadece masada otururken, Aniden kırmızı bir nokta görünür bkz. Ve bu daha sonra bazı kabarcıklar her zaman ve yeri daha büyük olacaktır olur ve. Vera acil bilgilendirmek zorunda olduğunu gösterir. Ama ben bir kere ukala ve ben onu iyi gres düşünce ve sonra iyi olacak. Hala sadece bir kırmızı nokta.

Cumartesi 25 augustus 2012
Dün gece dinledi vardı, yer büyük ve vardır çünkü yaralar tekrar ortaya. Böylece ileri karanlık yerlere gelip. Ağrı yapmak hala, aynı zamanda artar. Neyse ama sadece ilk yardım çağrı. Orada ben çok meşgul olduğundan gelip daha iyi ilk GP gidebiliriz değil söylendi. Hala acil servise gitmek zorunda orada gördükleri için gittiğini. İlk başta, ben sinirlendim, Bu anlaşma değildi çünkü. Yani GP arayıp tekrar tüm hikayeyi açıkladı orada oldu. Ben hemen gelebilir, bu yüzden gitti. Ben oldukça hızlı GP tarafından çağrıldı. Kolumu incelenmiş ve o hemen bu gerçekten ilk yardım için bir şey olduğunu. Ve ben acil servise benim bavul ile gitti. Bu şimdi hep benimle var. Acil servise keresinde hiçbir şey bilmediğini tezgahın arkasındaki tekrar birisi olduğu için gidiyordu tekrar açıklamak zorunda. Ben koridorda ben çağrıldı hangi beklemek zorunda kaldı. Ben oldukça hızlı bir şekilde çağrıldı. Bu doktor beni mutlu biliyordu ve benim kendi cerrah hizmeti olduğunu söyledi ve hastanede hala. O hemen onu aramak için gittiğini ve bana geri geldi. Hij gaf aan dat het er niet verontrustend uit zag, maar hij wilde me maandagochtend wel weer zien op de poli in het Oudenrijn ziekenhuis. Ik hoefde geen afspraak te maken op de poli. Hij gaf ook aan dat ik voortaan kon bellen met de poli en als het in de avonduren en/of weekend wasdan moest ik contact opnemen met de eerste hulp en zij moeten dan contact opnemen met de chirurg. Dus ik kon weer naar huis.

Pazar 26 augustus 2012
Vanmiddag werd de pijn weer heviger en de arm werd roder. Daarnaast kwamen er ook nog blaren op de elleboog en de bovenarm. Vera belde met de EHBO om te vragen of de chirurg ons terug kon bellen omdat we het toch niet vertrouwde. De assistente zou het doorgeven, de chirurg had teruggebeld maar er ging iets mis met de telefoon. Ben kendisi sonra döndü aradı ve telefonda cerrahi biriydi ve ne olup bittiğini ona açıkladı. O cerrah hemen geri beni ara belirtti. Dakikalar sonra ben ona göre tekrar çağrıldı ve çok meşgul olduğundan hiçbir cerrah bana geri arama söylendi. Ama durumu ele aldıklarını ve ben sabaha kadar bekleyebilir ki bazı güven olması gerekiyordu. cerrah gün önce görülmemiş kolu vardı ve şimdi tüm eylemde yeterince ciddiye vermedi çünkü. Gece boyunca ağrı şiddetli ve cilt üzerinde de bu karanlık noktalar vardı. Geceleri bazen ben hastaneyi aramak istedim çok acı vardı.

Pazartesi 27 augustus 2012
Vannacht erg veel pijn gehad en wilde de EHBO bellen, maar ik had zo van ik moet er toch heen, dus het kan wel wachten. Ik dacht ik ga er vroeg heen, zodat ik de eerste ben. Ik was er al om 7:45 uur en toen bleek dat de poli pas om 8:30 uur open ging. Ik ging maar in de wachtkamer zitten. Karşı 8:30 uur ging de deur open en ik kon meteen naar binnen. De chirurg keek samen met zijn co-assistent naar de arm en hij gaf aan dat het veel erger uitzag dan afgelopen zaterdag. Hij zei : “Gelukkig heb je je koffer weer bij je, want we gaan je opnemen. Maar ik ga je wel hier in Ouderijn opnemen, want ik heb de komende week de meeste diensten hier.”

Ik moest eerst bloed laten prikken en daarna ging ik naar afdeling 4. Eenmaal op de afdeling werd ik naar mijn kamer gebracht. Ik kwam op een tweepersoonskamer terecht. Er lag nog een oudere mevrouw op deze kamer en die lag er al zeven weken. Het bleek dat deze mevrouw. ook een bacterie had. In eerste instantie had ik zo van wat een oud zooitje hier, maar de verpleging en de catering waren erg goed. Omdat het een kleinere afdeling is dan in Nieuwegein heeft men meer tijd voor je als patiënt. Dit was in Nieuwegein 6 jaar geleden ook, maar door de bezuinigingen is het er niet beter op geworden. De arm werd steeds pijnlijker en het werd steeds roder en de bovenarm werd ook nog dikker. Er moest een infuus ingebracht worden en omdat ik moeilijk te prikken ben wilde ze dit laten doen door een anesthesist. Deze prikte in één keer goed. Dat gaf me wel een goed gevoel dat het meteen de eerste keer goed ging, want het is geen pretje om een aantal keren geprikt te moeten worden voordat ze een goed vat gevonden hebben. De hele dag om de paar uur werd mijn arm gecontroleerd door de verpleging of een arts. Daarnaast hadden ze een aantal kweekjes afgenomen.

Salı 28 augustus 2012
Vannacht had ik redelijk geslapen. Dit kwam doordat ik aardig wat pijnstillers had gekregen, anders was de pijn niet te houden. Vanochtend kreeg ik ook te horen dat ik naar een andere kamer ging verhuizen en kwam te liggen op een eenpersoonskamer. Als reden kreeg ik te horen dat het niet verstandig was om twee patiënten met een infectie op dezelfde kamer te leggen. Voor mij maakte het niet uit of ik nu op een zaal kom te liggen of op een eenpersoonskamer. Omdat ik me niet al te lekker voelde, was het ook wel fijn dat ik alleen op een kamer lag. De plekken werden heftiger en daarnaast kreeg ik sinds zes jaar ook nog verhoging 38.7. Waarschijnlijk is er nu wel wat meer aan de hand dan zo maar een infectie. De zaalarts kwam langs en die gaf aan dat de leukocyten ook verhoogd waren en dat ze gewoon door gingen met de antibiotica. Deze moest eerst goed aanslaan. Hij gaf ook aan dat de pijnstillers verhoogd waren. Ik mocht nu 6 zes keer per dag een Oxynorm van 5mg.

Çarşamba 29 augustus 2012
Vandaag kreeg ik te horen dat ik afgezonderd werd. Ik moest op de kamer blijven en als men naar binnen wilde moest men zijn/haar handen wassen en handschoenen aan. bir görmek istedim yara bakımı da bir önlük olsaydı. Bunun sebebi, insanların enfeksiyon riski ile bu bölümlerde çok dikkatli olmasıdır. Bu hangi protez bir enfeksiyon varsa bu bölüme protezi olan hastaların büyük çoğunluğu tekrar off var yapmak zorunda. Benim şeker her zaman biraz çok yüksek olduğu için, bugün boyunca bana da bir dahiliyeci vardı. Onlar artış iyileşmeyi etkileyip etkilemediğini öğrenmek için şimdi istediği. Bu oldukça dramatik iyileşmesini etkileyen gibi. Ve bunu tahmin, son olarak da 12 saat infüzyon iki kez öldürdü. Ben çok yoruldum her zaman kaza infüzyon, ama başka bir yolu yoktur. Koğuş doktor göre, yara iyice yine sessiz, Yani antibiyotikler yakalamak başladı. O politikaları uyum gitti, yara çünkü çok nemli kol birkaç kez havaya bir gün açılacak olan, Bir gün ilgisiz Yani birkaç saat.

30 augustus 2012
Bu gece uyku makul. Bu sabah idrar teslim etmek zorunda kaldı ve onlar geri geldi 7 kan örneklerini borular. iç gelen bu kez eğer böbrek vb görmek için. Hala tüm iyi. kan örnekleri biraz daha hızlı bu sefer oldu. Onlar sadece denemek için iki kez vardı. Bugün ağrısı katlanılabilir oldu ve ben hiçbir ateş vardı. Şimdi sadece benim dışkı ile tekrar bir sorun vardı. Zaten bazı days hiçbir rahatlama vardı çünkü. doktoru bu tüm olsun ilaç ile ilgisi olduğunu söyledi. açık hava yara üzerinde iyi bir etkisi vardır, want deze is weer een stuk droger. Maar wel was het infuus weer gesneuveld. Voor de rest ging het redelijk goed. Voelde me wel slapjes en moe.

Cuma 31 augustus 2012
Vandaag even een tegenslag gehad. De arts kwam langs en die gaf aan dat ze deze keer wel een infectie in mijn bloed hadden gevonden en het ging om de stafylokokbacterie. Deze is goed te behandelen met de antibiotica Flucloxacilline (4x per dag 1000mg via het infuus). Maar het was voor mij wel weer even schrikken en balen dat het weer een stafylokokbacterie in de arm zat. De arts gaf aan dat ik zeker nog een week de antibiotica via het infuus moest krijgen en als de infectiewaardes lager werden mocht ik misschien eerder naar huis met tabletten. Maar dan moest het wel zeker zijn dat de tabletten goed zouden aanslaan. Ook gaat dit vaak niet goed. Dus het was afwachten dat het beter zou gaan.

Via Twitter was ik in contact gekomen met een microbioloog en die gaf twee opties aan, die bij mij weleens zouden kunnen spelen.

1. Het feit dat de klachten met 5 dagen clindamycine verdwijnen suggereert dat er dan sprake is van een bacteriële infectie. Na een fasciitis necroticans is het vaak zo dat de anatomische bouw van huid, weke delen en spieren dusdanig is veranderd dat het aangedane gebied een risico blijft voor allerlei ontstekingen. Het gaat dan om ontstekingen op basis van infecties, maar ook andersoortige (niet door infectie veroorzaakte) ontstekingen. Als het gaat om lokale bacteriële infecties (de infectie blijft beperkt tot een deel van het gebied en komt niet in de bloedbaan terecht) kanda daha da herhangi bir bakteri gösterilmelidir olacak. Başka bir yöntem, iltihap bölgesinde bir bakteri göstermek için, genellikle çok zor ve genellikle mümkün değildir.

2. Belki S ile kolonize am. aureus. sebebi ile “kolonizasyon” düşünmek, S ile bu tür enfeksiyon nedeniyle oldu. aureus genellikle hastanın kendisi gelmek gibi görünüyor; hangi hastanın da normal bir cilt bakteriler gibi bakteri taşır anlamına gelir, ama orada can, Bir durum koluma için gibi ortaya çıkarsa, veya enfeksiyon ortaya çıkabilecek.

Translate »